Ниш, ни за бакшиш!

Грађански покрет „Не дамо Ниш“ у овом изборном циклусу апсолутно није заитнересован за дешавања на републичким изборима, али ћемо у свакој прилици указати на погубност централизовања државе

Потражили смо Нишлијке и Нишлије на првој предатој листи за народне посланике, листи Српске напредне странке, и пронашли млађаног Братимира Васиљевића актуелног председника ГО Пантелеј tek на 65 месту. 

У првих 50 на листи СНС за народне посланике нема представника из Ниша. Ниш се појављује тек на 60. месту . Укупно њих 9 поређаних од 60. до 250. места.

Ништа боље неће бити ни на листама осталих београдских политичких организација које ће се кандидовати за републичке изборе. Потпуно легитимно и са правом можемо поставити питање свима „Где је овде Ниш“? 

Универзитетски и културни центар јужне Србије, био је некада други а сада трећи, пети или можда педесети град у Србији? Све ово је могуће само у оваквом изборном систему затворених листа у којој се бира партија а не људи и то је узрок, а последице свакодневно живимо.

Странке су дубоко централизоване, изборни систем је у потпуности деперсонализован и као резултат имамо потпуну Београдизацију Србије у свим сегментима живота.

Ни једна београдска странка нема намеру да на републичком нивоу Србију подели на изборне јединице које гарантују равномерну заступљеност свих општина, градова и региона у Народној Скупштини.

Зато је грађански покрет „Не дамо Ниш“ као најбитнији део своје политичке агенде одредио борбу за промену изборног система на локалном али и републичком нивоу. 

Нико неће ништа да нам поклони, морамо сами да се изборимо и наш глас мора да се чује. 

И зато крећемо из локала, из народа. И позивамо све Нишлије и Нишлијке да на локалним изборима подрже покрет  НЕ ДАМО НИШ, а на републичким изборима, овога пута, нека поступе по својој савести. 

Кандидатима за посланике  на београдским листама за републичке изборе не желимо да се бавимо, честитамо им кандидатуре, вероватно су најбоље што имају у Нишу.